Stephens overleeft sleutels om door te gaan naar tweede ronde US Open

De derde keer was de charme van deze goede vrienden, aangezien er één doorging naar de tweede ronde van de laatste slam van het seizoen. De twee Amerikanen, Madison Keys en Sloane Stephens, deelden hun twee vorige wedstrijden dit seizoen op het zand in Charleston en Rome. Hun belangrijkste en meest bepalende wedstrijd was vier jaar geleden in de finale van de ons Open.

Met een grand slam-titel op het spel voor eigen publiek, vochten ze tegen elkaar en tegen hun zenuwen. Stephens, toen vierentwintig jaar oud, behaalde een overwinning in een rechte set voor haar eerste grand slam-titel. Het jaar daarop bereikte ze de finale van de Franse Open (l.to Halep) en later dat seizoen behaalde ze een carrière-shigh ranking van #3.

Keys, op zesentwintigjarige leeftijd, is niet verder gekomen dan de vierde ronde van de Open sinds het bereiken van de halve finale in 2018 hetzelfde jaar bereikte ze de halve finale op Roland Garros. Sinds 2018, hebben allebei moeite om dat niveau te evenaren en vast te houden en bereikten dit seizoen slechts één keer de kwartfinales – Stephens in Charleston en Keys in Berlijn. Geen van beide spelers is geplaatst omdat de ranglijst van Keys is gedaald tot #42 van een carrière-high van #7 in 2016 terwijl Stephens ranking is gekelderd naar #66.

Stephens, nu achtentwintig jaar oud, leidt de head-to-head 4-2 inclusief beide hardcourt-wedstrijden. Sleutels eerst geserveerd, vasthouden aan 15 met een aas op de tee op gamepoint. Stephens, aan de andere kant, had het veel moeilijker in haar openingsservicegame, omdat ze twee dubbele fouten schonk, maar nadat ze drie break en drie deuce punten had gekregen, hield ze voor 1-1.

Keys leek haar focus te hebben verloren toen ze vijf ongedwongen fouten maakte en de service dumpte toen ze een backhand te gaar maakte. Stephens consolideerde de pauze voor 3-1 met een enorme serve op de tee.

Keys opende de vijfde kwam met een aas wijd en hield vast aan 15 voor 2-3. Stephens hield, ondanks drie ongedwongen fouten, waaronder nog een dubbele fout, stand voor 4-2. Toetsen, dicterend vanaf de baseline met formidabele forehands, gemakkelijk vastgehouden 15 voor 3-4. Stephens, serveren met nieuwe ballen, gemaakt 4/5 serveert, houdt gemakkelijk vast aan 15 voor 5-3.

Sleutels gemist 4/8 serveerde eerst en dat kostte haar, want ze verloor de set toen een crosscourt-backhand naast ging. Terwijl Stephens het tempo van haar tegenstander in de openingsset effectief absorbeerde, liet ze de service vallen om de tweede te starten na drie forehandfouten.

Keys, die zich mooi had hergroepeerd na het laten vallen van de openingsset, consolideerde de break met een love hold achter een opmerkelijke forehand langs de lijn en haar derde aas. Terwijl haar tegenstander de winnaars trof, bleef Stephens van de grond afschieten en dumpte de service.

Keys, opnieuw verliefd, dit keer met haar bekwaamheid aan het net met een geweldige inside-out forehandbenadering en een scherpe crosscourt-forehandvolley. Stephens opende de vijfde game met forehandfouten op opeenvolgende punten en hield stand voor 1-4 achter een goed geslagen service en inside-in forehand winnaar. Toetsen geopend met een aas en vastgehouden tot 15 voor 5-1 toen Stephens een backhand scoorde. Stephens, schijnbaar gelaten om de set te verliezen, deed precies dat toen Keys een spectaculaire backhand drop volley winnaar op setpoint uitvoerde.

Keys power game op volle toeren in de tweede set, bracht haar naar een gemakkelijke greep in de openingsgame van de beslissende set toen ze een forehand langs de lijn verpletterde op gamepoint. Stephens kreeg een deuce point, maar hield stand 1-1 met goed geplaatste opslagen en een buitengewone backhand langs de lijn.

Keys, die duidelijk dol was op de snelle rechtbank in Arthur Ashe Stadium, trof haar 6de aas en vastgehouden aan 15 voor 2-1. Stephens miste 5/10 serveerde eerst en kreeg een breakpunt te verwerken, maar wist vast te houden toen haar tegenstander twee ongedwongen fouten op opeenvolgende punten schonk.

Keys, die haar voet op het gas hield, hield opnieuw vast aan liefde en sloeg een fantastische opslag wijd op gamepoint. Vlak voordat Stephens optrad om te serveren, gaf de voorzitter een coachingovertreding. Stephens was geërgerd, maar weigerde het haar van streek te laten maken terwijl ze hield van liefde voor 3-3, sloeg haar eerste aas van de wedstrijd.

Toetsen mislukten bij serveren en van de grond, maar werden vastgehouden voor 4-3 toen Stephens’ terugkeer lang zeilde. Stephens loste op een inside-in forehand en hield vast aan 30 voor 4-4 toen Keys een forehand scoorde.

Keys had moeite om vast te houden, beging twee fouten in de backhand en kreeg te maken met een dubbel breakpoint, maar werd toch vastgehouden met een uitstekende crosscourt-forehand-steekvolley, inside-out forehand en twee verschroeiende backhands op de laatste vier punten.

Stephens, die serveerde om in de wedstrijd te blijven en met nieuwe ballen, bereikte snel 40-0 achter twee ongelooflijke forehands op opeenvolgende punten, maar verloor de volgende twee voordat ze vasthield nadat de forehand van haar tegenstander de tape had geknipt.

Sleutels, serveren bij 5-5, leek de focus te verliezen toen ze al snel een triple breakpoint tegenkwam en de service dumpte toen ze een forehand scoorde. Stephens, uitzonderlijk in de verdediging, liet haar tegenstander nog een bal spelen en dat wierp zijn vruchten af. De 2017 US Open-kampioen was vier punten uit de tweede ronde, maar liet de service vallen na drie extra forehandfouten.

Na iets meer dan twee uur zou een tiebreak de uitslag bepalen. Ze veranderden van eind om 3-3 met Keys schijnbaar de controle terwijl ze het spel dicteerde om winnaars te raken en fouten te extraheren. Keys nam de leiding bij 5-3 na een geweldige backhand-swing-volley, maar Stephens bereikte het matchpunt om 6-5 na drie ongedwongen fouten van Keys.

De 26-jarige Amerikaan redde er een met een monster inside-in forehand, maar stond tegenover een andere toen ze een maakbare forehand scoorde. Stephens, die worstelde met het schottempo van haar tegenstander, verdiende nog een matchpunt toen Keys nog een forehand scoorde. Stephens sloot de breaker en de wedstrijd af toen Keys een crosscourt-backhand naast ging.

Hoewel dit geen wedstrijd van hoge kwaliteit was, was het zeker vermakelijk. Keys moet vermijden de wedstrijdstatistieken te analyseren, aangezien ze het beter deed op het gebied van eerste service, netto gewonnen punten, gewonnen punten en omgezet breakpunten. Hoewel ze toesloeg 12 meer ongedwongen fouten, ze sloeg drie keer zoveel winnaars en eindigde met elf punten meer en verloor nog steeds.

Keys had op papier de wedstrijd moeten winnen, maar als er een tiebreak volgt, zijn alle weddenschappen uitgeschakeld. Stephens zal beter moeten serveren en terugkeren als ze hoopt de derde ronde te bereiken, want haar volgende tegenstander zal ofwel de # zijn.48 gerangschikt Magda Linette, een tweevoudige titlist of Amerikaanse tienersensatie Coco Gauff, de #21 zaad.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Crepain-Binst
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart