Bencic over vliegende Zwitserse vlag voor Roger en Stan

Deze US Open zal geen grote Zwitserse misser zijn als Belinda Bencic heeft haar zin.

De Olympisch gouden medaillekampioen opende de US Open met stoppen Arantxa Rus 6-4, 6-4 om voor de vijfde keer in zes Flushing Meadows-optredens de tweede ronde in te gaan.

Thiem: Moeten tijdslimieten zijn voor badkamerpauzes

De als elfde geplaatste Zwitser staat bekend om haar sluipschutterretour, maar liet vandaag een snelle service zien. Bencic won 30 van de 35 first-serve-punten en kreeg geen pauzepunt in een overwinning van 90 minuten in het Louis Armstrong Stadium.

Bij afwezigheid van vijfvoudig US Open-kampioen Roger Federer en 2016-kampioen Stan Wawrinka, zei Bencic dat Zwitserse vrouwen klaar staan ​​om de nationale vlag te hijsen in New York.

“We hebben nu vier Zwitserse vrouwen in de hoofdtabel, dus dat vind ik geweldig”, zei Bencic. “Ik heb niet het gevoel dat ik de enige ben die hun ogen op mij gericht heeft. Ik ben zeker heel blij en trots om de Zwitserse vlag omhoog te houden op de toernooien die Roger en Stan niet kunnen spelen.

“Maar voor mij is het helemaal geen druk, want om zelfs maar een beetje deze kans in Zwitserland te hebben, omdat Zwitserland een heel land is met geweldige spelers, dus misschien een beetje verwend hierin. Maar ik zie dit niet als druk. Ik zie het zeker als een voorrecht.”

Bencic scheurde door de Olympische loting in Tokio en brak door de laatste drie wedstrijden, waarbij hij Marketa Vondrousova versloeg met 7-5, 2-6, 6-3 in de finale van de Olympische Spelen in Tokio om geschiedenis te schrijven als de eerste Zwitserse vrouw die de gouden medaille won.

Bencic, die met Federer samenwerkte aan opeenvolgende Hopman Cup-kampioenschappen, boekte een 10-1 algemeen record in Tokio en bundelde zijn krachten met landgenoot Viktorija Golubic om de Olympische zilveren medaille in het dubbelspel te behalen. Die run kwam een ​​paar weken voordat de Zwitser Jil Teichmann doorbrak naar de finale van Cincinnati. Bencic zegt dat Zwitserse vrouwen geïnspireerd zijn door Federer en Wawrinka.

“Ik heb absoluut het gevoel dat ik niet de enige ben, en ik hoop dat we ons allemaal, ik, Jil Teichmann, Vickie Golubic en Stefanie Vogele kunnen vestigen als een soort van, ja, wij allemaal misschien net als Stan en Roger,” zei Bencic.

Tennis Express

Bencic, een halve finalist van de US Open van 2019, neemt het in ronde twee op tegen Martina Trevisan en hoopt dat ze haar olympische hoogte kan blijven behalen.

“Ik ben nog steeds in de wolken, zou ik zeggen,” zei Bencic. “Ik zou nog steeds zeggen dat ik op aarde ben, weet je. Ik realiseer me alles. Natuurlijk concentreer ik me op dit toernooi en gewoon op goed spelen.

“Maar ik heb het gevoel dat ik de hele tijd in de wolken wil zijn. Dus ik ben er een beetje, ja, ik ben er erg blij mee. En ik heb gewoon het gevoel dat deze herinneringen voor altijd zullen zijn. En een soort van deze Olympische ervaring, mijn eerste Olympische Spelen, en hoe alles ging met het winnen van het goud, voor mij is het voor altijd en voor mij wordt het waarschijnlijk de grootste prestatie die ik ooit zal hebben. Ik ben er nog steeds erg blij mee.”

Fotocredit: Garrett Ellwood/USTA/US Open

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Crepain-Binst
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart