Chick-fil-A, Taco Bell & A Memorable Celebration: Otte’s US Open doorbraak

Als een tennisser moet overgeven, is dat normaal gesproken geen goed teken. Twee keer doen in zoveel wedstrijden is nog erger. Maar na ziek te zijn geworden tijdens zijn eerste twee kwalificatiewedstrijden op deze US Open, gaat de Duitser Oscar Otte door naar de vierde ronde van het hoofdtoernooi.

“Op het moment dat het gebeurde, dacht ik alleen maar: ‘Oké, het maakt niet uit wat de score is, hoe de wedstrijd zal eindigen'”, vertelde Otte aan ATPTour.com tijdens een persconferentie. “Ik wilde gewoon van de baan zijn” [and] uit de zon omdat het zo vochtig en warm was.

“Het is een gekke rit. Gewoon ongelooflijk. Ik had niet verwacht dat ik zo ver zou komen.”

Otte slaagde er niet in om door de Grand Slam-kwalificatie te komen bij zijn eerste 13 pogingen, hoewel hij Roger Federer twee jaar geleden op Roland Garros speelde als een gelukkige verliezer. Hij brak dit seizoen zijn kwalificatiehindernis op de gravelbaan en toonde zijn potentieel in het hoofdtoernooi door in de eerste ronde een voorsprong van twee sets te nemen op landgenoot Alexander Zverev. Otte kwalificeerde zich ook voor Wimbledon, waar hij zijn opener won in een tiebreak in de vijfde set voordat hij in vijf sets verloor van Andy Murray.

Maar het leek niet zo gunstig voor de US Open. Otte had geen hardcourttoernooi meer gespeeld sinds een ATP Challenger Tour-evenement in Lille, Frankrijk in maart. En volgens de oude vriend van de 28-jarige Duitser, tweevoudig Roland Garros-dubbelkampioen Andreas Mies, was er nog een ander probleem: een buikgriep.

“Hij voelde zich fysiek niet goed toen hij hier kwam”, zei Mies. “Hij lag een week in bed en begon een week voor zijn kwalificatiewedstrijd in de eerste ronde te oefenen.

“Hij heeft eigenlijk twee keer overgegeven tijdens de kwalificatie, in zijn eerste kwalificatieronde en zijn tweede kwalificatieronde. Hij gaf over in de tiebreak van de derde set en won alsnog. Hij kwam een ​​paar keer terug en dat toont gewoon zijn geweldige vechtlust.”

Oscar Otte
Fotocredit: Adam Glanzman/USTA
In zowel de eerste als de tweede kwalificatieronde redde Otte een matchpunt voordat hij een tiebreak in de laatste set won. Daarna vocht hij van 6-7 (8), 2-5 naar beneden om de 20e reekshoofd Lorenzo Sonego te verslaan in de eerste ronde van het hoofdtoernooi. Nu neemt hij het op tegen Matteo Berrettini als zesde reekshoofd voor een plek in de kwartfinales en een waarschijnlijke confrontatie met 20-voudig kampioen Novak Djokovic.

“Qualies zijn altijd zwaar, vooral de eerste twee ronden. Ik was niet in een erg goede fysieke conditie”, zei Otte. “Ik weet dat als ik goed speel en mijn spel echt goed werkt, ik veel schade kan aanrichten, ongeacht wie mijn tegenstander is.

“Het is zwaar. Het was een lange weg, maar ik denk dat het nog niet het einde is.”

Mies was 13 toen hij Otte voor het eerst ontmoette, die toen 10 was. Ze speelden eerst acht jaar bij Marienburger SC in Duitsland, voordat ze 10 jaar naar Rot-Weiss Köln verhuisden. Hun eerste clubwedstrijd samen kwam op een besneeuwde dag, toen beiden in het enkelspel werden geflitst, voordat ze een koppel vormden om dezelfde twee tegenstanders in het dubbelspel te verpletteren.

“Ik herinner me dat hij altijd heel klein was. Hij is altijd erg mager en klein geweest, en hij droeg een hoed. Zijn hoed was zo groot, je kon zijn gezicht niet zien!” zei Mies. “Hij was 10 jaar oud en zijn racket was groter dan hij was. Je kon al zien dat hij de bal voelde en hij de bal schoon sloeg.”

In die tijd herinnert Mies zich dat Otte meer een slordige speler was, die van achter de basislijn vocht en meer terughaalde dan hij aanviel. Toen Mies Duitsland uiteindelijk verliet voor zijn eerste jaar universiteitstennis aan de Auburn University, keerde hij terug naar een andere Otte.

“Hij is altijd vrij klein geweest tot hij 16, 17 was en ineens groeide hij zo snel in een korte tijd, wat volgens mij zijn spel heeft geholpen,” zei Mies. “Plots maakte hij deze enorme sprong in hoogte en ineens heeft hij deze enorme service, dus hij kan echt groot serveren en toch vanaf de baseline spelen.”

Otte koos ervoor om in 2011 prof te worden in plaats van collegetennis te spelen zoals zijn goede vriend. Maar die beslissing wierp niet meteen vruchten af. Momenteel de nummer 144 speler in de FedEx ATP Rankings, zijn carrière-high is nummer 129. Een groot doel was om de Top 100 te kraken.

“Altijd als hij dichtbij was en hij niet veel te verdedigen had toen hij rond de nummer 130 was, speelde hij nerveus,” zei Mies. “Hij voelde de druk.”

Nadat Mies klaar was met studeren, speelde hij een paar jaar dubbel met Otte – samen won hij 13 professionele titels – totdat Oscar in 2017 besloot dat hij zich fysiek op het enkelspel moest concentreren.

“Hij vertelde me: ‘Het is te veel voor mij en mijn lichaam om elke dag enkel- en dubbelspel te spelen. Laat me me concentreren op singles om de Top 100 te breken'”, zei Otte. “Daar had ik geen probleem mee. We waren altijd eerlijk tegen elkaar. Ik zei dat ik dat een goede beslissing vind, omdat ik hem een ​​beetje met het lichaam zag worstelen.”

Mies vormde kort daarna een succesvolle samenwerking met Kevin Krawietz, terwijl Otte nog worstelde om zijn doorbraak te vinden. Maar de Duitser drukt zijn stempel op Flushing Meadows. Hij heeft ook een ontploffing in het proces.

Na het winnen van zijn afgelopen twee wedstrijden, heeft Otte gevierd door een cirkel te maken met zijn duim en wijsvinger op beide handen en die cirkels over zijn ogen te plaatsen, vergelijkbaar met een viering die basketbalspelers gebruiken wanneer ze een driepunter zwaaien. Mies lachte toen hem erom werd gevraagd, want hij had zijn vriend het voor de tweede ronde van dit toernooi nog nooit zien doen. Het is een eerbetoon aan Anthony Modeste, een voetballer voor FC Köln.

“Oscar is gek, maar op een positieve manier. Hij is echt een grappige kerel. Hij houdt gewoon van plezier maken”, aldus Mies. “We praten graag wat onzin en zo. Hij houdt ervan om te genieten van het spel en de tijd met zijn vrienden. We hebben het altijd gezellig. Hij is een positieve kerel. Hij is eigenlijk een heel grappige kerel. Hij is een beetje gek, maar echt grappig.”

Fans zullen misschien geïntrigeerd zijn om te ontdekken dat hij op Otte’s recente Instagram-berichten de hashtags #chickfila en #tacobell heeft gebruikt in verwijzing naar de fastfoodrestaurants.

“Mijn zus en haar man zijn geobsedeerd door Chick-fil-A en Taco Bell, en ze dwingen me altijd om te gaan bestellen zodra ik in de Verenigde Staten ben,” zei Otte. “Ik heb het echt gedaan toen ik hier de eerste paar dagen kwam. Toen dacht ik: ‘Oké, misschien is het een beetje een geluksbrenger.’ Dus besloot ik daarmee door te gaan.

“De afgelopen dagen bestelde ik Taco Bell en Chick-fil-A. Ik vind het erg leuk. Gewoon in de avond. Niet voor de wedstrijd.”

Op de baan was dit een tijdige run voor Otte, aangezien hij 200 FedEx ATP Ranking-punten verdedigt van een run naar een ATP Challenger Tour-finale in Ostrava en een titel in Aix en Provence tijdens de US Open van vorig jaar. Wat er ook gebeurt tegen Berrettini, het behouden van deze vorm in de komende weken en maanden belooft veel goeds voor Otte.

“Ik weet nu dat ik meer vertrouwen heb in mijn spel en het werkt heel goed”, zei Otte. “Laten we eens kijken wanneer dit eindigt.”

Otte is niet langer het kleine kind wiens grote hoed zijn gezicht bedekte. De Duitser bloeit erg goed in New York en houdt van zijn moment in de zon.

“Ik hoop dat hij beseft hoe goed hij is, want ik realiseerde het me al vroeg”, zei Mies. “Ik ben gewoon heel blij voor hem.”

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Crepain-Binst
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart