Halep stijgt naar de 4e ronde van de US Open

Halep stijgt naar de 4e ronde Rybakina verslaan 7-6, 4-6, 6-3

Simona Halep, de voormalige wereld #1 en tweevoudig Grand Slam-kampioen werkt zich terug van een ernstige kuitblessure opgelopen tijdens de Italian Open. Dit was pas haar vijfde wedstrijd sinds ze stopte na zes wedstrijden in Rome.

Haar tegenstander, Elena Rybakina uit Kazachstan, is geplaatst #19 na een geweldige prestatie op de French Open, waar ze de kwartalen bereikte en op Wimbledon en Cincinnati, waar ze de 4e ronde. Op slechts tweeëntwintigjarige leeftijd behaalde ze een carrière-high ranking van #15 eind juli en staat momenteel op nummer #20.

Dit was haar beste show tot nu toe na verloren te hebben in de eerste ronde in 2019 en vorig jaar de tweede ronde. Halep had veel te bewijzen tijdens de laatste slam van het seizoen, aangezien ze sindsdien niet verder was gekomen dan de tweede ronde 2016 toen ze de kwartieren bereikte.

Dit was hun derde carrière-bijeenkomst (allemaal op hardcourt) nadat ze de eerste twee hadden gesplitst. Rybakina serveerde als eerste en sloeg twee azen op de laatste twee punten om vast te houden aan liefde voor 1-0. Halep maakte vijf ongedwongen fouten, de laatste van de voorhand om de service te dumpen.

Verplicht krediet: Geoff Burke-VS VANDAAG Sport

Rybakina bereikt 40-0 met haar derde aas en consolideerde de break for 3-0 toen Halep’s terugkeer naast ging. Halep vond haar bereik van de grond en maakte fouten van haar tegenstander terwijl ze vasthield aan 30 voor 1-3.

Rybakina schonk drie ongedwongen fouten en liet de service vallen toen Halep een crosscourt-backhand verpletterde. Halep kreeg 0-30 te zien, maar consolideerde de pauze tot het niveau op 3-3 toen de terugkeer van haar tegenstander lang zeilde.

Rybakina bleef goed serveren met nog een aas en a 115mph serveren en inside-out forehand winnaar op game point for 4-3. De fouten bleven zich opstapelen voor de voormalige wereld #1 omdat ze de service voor de tweede keer liet vallen toen ze een crosscourt-backhand mishitte.

Rybakina’s forehand verraadde haar opnieuw toen ze haar pleegde 10de fout van die kant en liet de service vallen met pech #13. Halep consolideerde de pauze voor 5-5 profiteren van de fouten van haar tegenstander. De wereld #20 had moeite het tempo van Halep te absorberen en kreeg snel een triple breakpoint en dumpte de service toen ze een forehand scoorde.

Halep serveerde voor de set bij 6-5 maar kon niet sluiten en liet de service vallen na drie ongedwongen fouten. Rybakina opende de tiebreak met een dubbele fout. Hoewel Halep naar een 6-2 voorsprong met vier setpoints, verloor ze de volgende vier met vier ongedwongen fouten.

Ze had punten vastgelegd op 7-6 en 8-7 maar kon niet converteren toen ze verder achter de basislijn afdreef. Rybakina had haar eerste setpoint op 9-8 maar Halep ontkende haar met een spectaculaire inside-out forehand winnaar sloeg ruim binnen de baseline.

Rybakina zou een tweede keer worden geweigerd toen ze een forehand te gaar maakte en een derde keer toen Halep een forehand door het midden uitlaadde. Halep bekeerde haar 7e setpoint toen Rybakina een dubbele fout ingooide. De tiebreak, hoewel zeer vermakelijk en stressvol, had een meer passende ontknoping moeten hebben.

Halep serveerde als eerste in de tweede en opende met een dubbele fout en na twee forehandfouten op opeenvolgende punten, liet hij de service vallen. Rybakina opende en sloot met een aas voor 2-0. Rybakina leidde net als in de eerste set 3-0 na een nieuwe onderbreking van de service, maar gaf het gelijk terug toen Halep vier winnaars binnenhaalde.

Halep consolideerde de pauze voor 2-3 met een aas uit wijd en een onomkeerbare op de laatste twee punten. Tijdens de wissel kreeg elke speler een medische time-out: Rybakina liet haar linkervoet/enkel afplakken terwijl Halep haar rechterschouder behandelde.

Rybakina, duidelijk gehinderd door de blessure en de wrap, schonk drie dubbele fouten en dumpte de service. Halep worstelde om de pauze te consolideren toen ze twee deuces kreeg, maar hield stand 4-3. Rybakina genivelleerd op 4-4 met liefdesverdriet. Halep schonk nog een dubbele fout en verloor de service toen ze een forehand te gaar maakte. Rybakina serveerde voor de set en pakte het vast 6-4 met drie azen!

Halep serveerde als eerste in de derde en gaf net als de tweede een dubbele fout en dropte de service. Hoewel Rybakina nog twee aces sloeg, kreeg ze twee breakpunten te verwerken en liet ze de service vallen na twee forehandfouten op opeenvolgende punten.

Halep, serveren met nieuwe ballen, liefdevol gehouden voor 2-1 met een fantastische forehand langs de lijn. Rybakina heeft gemist 3/5 serveerde eerst en het kostte haar toen Halep de returns verpletterde om de break terug te verdienen. De Roemeen consolideerde de breuk bij love to lead 3-1. Rybakina beantwoordde de gunst en hield verliefd op haar 14de aas op 117mph.

Halep gemist 3/6 eerste service maar hield vast aan 30 voor 5-2 met twee winnaars van de grond en een 108mph serveer de tee op het speelpunt. Rybakina, serverend om in de wedstrijd te blijven, miste 3/5 eerste service maar hield vast aan 15 achter twee buitengewone inside-in forehand winnaars op opeenvolgende punten.

De tweevoudig grand slam-kampioene, nadat ze bijna met zichzelf en haar tegenstander had gevochten 2 ½ uur, set en match bij liefde afgesloten om de . te bereiken 4voor het eerst sinds gevonden 2016. Dit was een buitengewoon hechte wedstrijd, want alleen 4 punten scheidden de twee. Terwijl Rybakina een verbazingwekkende 14 azen om gewoon 1 voor Halep beging ze bijna twintig meer ongedwongen fouten.

Hoewel Halep’s servicenummers effectief waren, zullen ze niet voldoende zijn tegen haar volgende tegenstander. Elena Svitolina, wereld #5, is zo stabiel als ze komen en zal proberen te profiteren van een zwakke service. Moet ze Daria Kasatkina spelen, dit seizoen een tweevoudige titlist en de 25Als eerste zal ze een superieure verdediging moeten spelen, aangezien de Russische veel tools tot haar beschikking heeft.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Crepain-Binst
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0