On The Rise: Clara Tauson

Clara Tauson, uit Denemarken, heeft haar voorraad zien stijgen in 2021. Ze eindigde de 2020 seizoen gerangschikt wereldnummer 152. Na het winnen van de WTA Chicago 125 evenement dit weekend, staat ze nu op de wereldranglijst 76, omhoog gaan 25 sport.

Tauson versloeg Emma Raducanu 6-1, 2-6, 6-4 op zondag.

De 18-jarige heeft dit seizoen solide overwinningen behaald tegen de recente Montreal-kampioen Camila Giorgi, wereldnummer 34 Ekaterina Alexandrova, Ajla Tomljanovic en Ann Li. Ze nam deel aan de Franse Open, waar ze haar eerste ronde won voordat ze in de tweede viel tegen Victoria Azarenka. Op Wimbledon viel ze in de openingsronde naar wereldnummer 9 Barbora Krejcikova.

© Gonzalo Fuentes/Reuters

De inwoner van Kopenhagen heeft echter gewonnen 4 toernooien in 2021 (twee ITF, een WTA250, en die van deze week WTA125 evenement).

Tauson vond al vroeg succes en won de 2019 Junior titel op de Australian Open en stijgen naar de top van de junior wereldranglijst.

Bij 60”, ze is een agressieve balspits en dekt het veld goed voor haar lengte, waarbij haar forehand als haar grootste wapen wordt beschouwd.

De tiener is de hoogst gerangschikte speler uit Denemarken en de eerste die in de schijnwerpers staat sinds Caroline Wozniacki, die met pensioen ging in 2020.

Met het succes dat ze dit seizoen tot nu toe heeft behaald, ziet de toekomst er rooskleurig uit voor de Deen.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Crepain-Binst
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0