Er moet een tijdslimiet zijn

Door Chris Oddo | @TheFanChild | dinsdag 31 augustus 2021

US Open-kampioen verdedigen Dominic Thiem is dit jaar niet in actie vanwege een polsblessure, maar de Oostenrijker is op Tennis Channel verschenen om zijn commentaar te geven op de actie tijdens de laatste major van 2021.

Murray over Tsitsipas na US Open Dust-Up: “Ik verloor respect voor hem”

Dinsdagochtend sprak hij met gastheer Steve Weissman over de controverse over de toiletpauze van gisteren tijdens de overwinning van Stefanos Tsitsipas in vijf sets op Andy Murray.

Thiem zegt dat hij beide kanten van het verhaal kan zien, en hij ging verder met te zeggen dat badkamerpauzes een tijdslimiet moeten krijgen om controverse te minimaliseren (voordat hij eraan toevoegde dat hij genoot van de pittigheid van de wedstrijd en de nasleep ervan in de pers).

“Allereerst was het een geweldige wedstrijd, geweldig om te tennissen en het is ook fijn dat er af en toe wat verhit wordt”, zei hij. “Maar ik heb bijna de hele wedstrijd gezien en ik kan Andy volledig begrijpen, maar mijn standpunt is dat je, vooral in de omstandigheden van New York, minstens twee keer in een vijfsetter moet gaan, omdat je gewoon moet om je broek te veranderen, daar kun je niet omheen, vooral als je zoveel zweet.”


Thiem vindt dat spelers een strikte tijdslimiet moeten krijgen, maar we zullen hier tussenkomen en zeggen dat het moeilijk is om een ​​tijdslimiet op te leggen wanneer toiletpauzes zich op verschillende afstanden van de rechtbanken in New York bevinden. Wat gebeurt er als je een toiletpauze nodig hebt op Court 4 en er is nergens in de buurt om naartoe te gaan? Gewoon zeggen…

Hoe dan ook, hier is Thiem’s ​​mening:

“Daar zou een tijdslimiet aan moeten zitten, want als je naar buiten gaat en al je kleren verwisselt, duurt het niet langer dan drie of vier minuten – maximaal vijf – dus daar zou een tijdslimiet op moeten zitten”, zei hij. .

Thiem sympathiseerde met Murray en zei dat hij weet hoe een pauze van zeven minuten ervoor kan zorgen dat het lichaam afkoelt en spieren gespannen maakt. Het is niet gemakkelijk voor een professionele atleet om zeven minuten koud te blijven, te wachten en vervolgens te verwachten dat hij onmiddellijk weer kan beginnen. Het duurt een beetje.

“Ik hoorde Andy’s persconferentie en hij had gelijk”, zei Thiem. “Het koelt gewoon je lichaam af, je wordt stijf en het is helemaal niet gemakkelijk, dus er zou een tijdslimiet moeten zijn, maar het moet toegestaan ​​zijn om naar buiten te gaan om je om te kleden, want ook Andy is een keer al het zweet daalt naar je schoenen, naar je voeten, je kunt niet meer bewegen, dus dat is mijn mening daarover, maar over het algemeen was het een geweldige wedstrijd en geweldig voor tennis en soms is het goed als dingen pittig zijn een beetje omhoog.”

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Crepain-Binst
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart