Zverev scheurt Tsitsipas voor “belachelijke” badkamerpauzes

Alexander Zverev vocht af Stefanos Tsitsipas 6-4, 3-6, 7-6(4) om eerder deze maand de finale van Cincinnati te bereiken.

De olympisch gouden medaillekampioen nam een ​​verbale schot op de als derde geplaatste Griek na zijn overwinning in de openingsronde van de US Open vandaag.

Gevraagd om de US Open-kandidaten te beoordelen, citeerde Zverev Tsitsipas – en berispte hij de voorliefde van de Griek voor het uitgebreide badkamerpauzespel.

“Ik denk dat Stefanos goed kan spelen als hij niet naar de maan en terug gaat voor een toiletpauze, dat zal ook helpen”, zei Zverev met een glimlach nadat hij Sam Querrey voor zijn 12e opeenvolgende overwinning had gewonnen.

De opmerkingen van voormalig nummer 1 Murray kwamen 10 dagen nadat Zverev Tsitsipas had gebeld voor het ontvangen van coaching via sms toen hij een toiletpauze nam in de halve finale van Cincinnati.

Gevraagd naar zijn reactie op Murray’s kritiek, noemde Zverev de neiging van Tsitsipas voor de uitgebreide badkamerpauze “belachelijk” en repetitief.

“Het gebeurt elke wedstrijd. Het is niet normaal. Het overkwam mij op de Franse Open, met Novak in de finale van de Franse Open,” zei Zverev. “Weet je, ik denk dat hij in Hamburg tegen Krajinovic klaagde, tegen mij in Cincinnati was belachelijk, en nu weer hier. Ik denk dat spelers dat aan het inhalen zijn.”

“Om eerlijk te zijn, hij is de nummer 3 speler ter wereld. Hij is een top drie speler in de wereld. Hij is een van de beste ter wereld in wat hij doet. Ik geloof niet dat hij dat moet doen, want als je bent in de top drie van de wereld, je bent een van de beste in de sport. Dit soort dingen gebeuren bij junioren, op futures, bij uitdagers misschien, maar niet als je in de top drie van de wereld staat.”

Tsitsipas haalde suggesties van spelmanschap weg door te zeggen dat hij de rechtbank verlaat om zich om te kleden omdat hij overmatig zweet. Tsitsipas zei dat hij nog nooit illegale coaching via sms heeft gekregen en herhaalde dat hij niet van plan is te stoppen met het nemen van een pauze in het toilet.

“Het is geen astrofysica. Ik ga naar de kleedkamer om van T-shirt te wisselen”, zei Tsitsipas. “Ik denk niet dat het heel leuk zou zijn als ik in het bijzijn van iedereen korte broeken verwissel op de baan. Dat doe ik het liefst in de kleedkamer, inclusief sokken en schoenen. Ik denk niet dat daar iets geks is.” Ik ben iemand die wat meer zweet dan anderen.

“Ik denk dat het acceptabel is. Sommige mensen plaagden me en maakten er grappen over, maar het is gewoon hoe het voor mij werkt. Mensen moeten het begrijpen. Ik ga er niet mee stoppen, want ik voel me beter als ik stap op het veld om de nieuwe set te beginnen.”

Zverev beweert dat de afwezigheid van Tsitsipas meer is dan spel: de kampioen van Cincinnati beschuldigt de Griek ervan directe coaching te hebben gekregen van zijn vader, Apostolos, die op camera’s sms’te toen zijn zoon de rechtbank in Cincinnati verliet.

“Hij is al meer dan 10 minuten weg. Zijn vader sms’t aan de telefoon. Hij komt naar buiten en plotseling is zijn tactiek volledig veranderd,” zei Zverev. “Ik ben het niet alleen, maar iedereen zag het. Het hele spelplan verandert.

“Ik denk dat het een heel magische plek is waar hij naartoe gaat of dat er communicatie is. Maar ik wil hem ook niet minachten. Hij is een geweldige speler. Hij is niet voor niets de nummer drie van de wereld. het winnen van toernooien en het spelen van ongelooflijk tennis dit jaar met een reden, dus dat is het niet alleen.”

De neergeschoten Amerikaan Reilly Opelka suggereert dat Tsitsipas illegale coaching krijgt.

“Ik ken Tsitsipas niet, ik ken zijn situatie niet. Ik betwijfel of hij gecoacht wordt. Ik betwijfel het ten zeerste”, zei Opelka.

Opelka is van mening dat de media het probleem van de badkamerpauze opblazen zonder te begrijpen dat de snikhete New York ervoor kan zorgen dat spelers zo veel zweten dat ze water uit hun schoenen kunnen lekken.

“Ik vind het belachelijk – ik begrijp dat het in de pers komt omdat tennis zwak is en tennismedia waardeloos en ze zijn verschrikkelijk”, zei Opelka. “Maar ik denk dat Stefanos Tsitsipas, wat dan ook, het heet en vochtig is, en voor de media, de pers die nog nooit in hun leven een voet op een tennisbaan heeft gezet, nog nooit in de omgeving is geweest, zou het hier geen 30 minuten uit kunnen houden.” vochtigheid, in deze hitte.

“Het is fysiek, onze sport is. Mijn schoenen druipen, ze lekken zweet. Om te veranderen of om achteraan te gaan, je weet wel, twee sets drinken we, we hydrateren veel, we moeten de badkamer gebruiken. Om mijn sokken, schoenen, mijn inzetstukken in mijn schoenen, korte broek, hemd, alles, de hele negen meter, hoed te verwisselen, duurt het vijf, zes minuten. Dan loop ik van en naar het veld.’

Fotocredit: Getty

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Crepain-Binst
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0